De moderne werkplek anno 2021 – do’s en don’ts

Anno 2021 is een flexibele werkplekinrichting belangrijker dan ooit. Op kantoor, thuis of op de flexplek; de moderne werkplek moet zo zijn ingericht dat we overal aan de slag kunnen. Dat maakt het bepalen van de juiste werkplekinrichting lastig. Het is dan prettig als je weet wat de echte aandachtspunten zijn. Onze ICT engineer Joëll deelt deze aandachtspunten in do’s en dont’s voor werkplekbeheer.

Don’t: iedereen voorzien van dezelfde moderne werkplek

Collega’s werken het makkelijkst als zij beschikken over werkplekken die passen bij hun functie en persoonlijke voorkeur. Het is dus verre van verstandig om iedereen van eenzelfde werkplek te voorzien. Dit kan een flinke impact hebben op het gebruiksgemak en de productiviteit.

Do: kies voor maatwerk

Ga met je collega’s in gesprek over wat zij belangrijk vinden. Kijk naar hun taken en vraag wat ze nodig hebben om gemakkelijk te kunnen werken. Dat maakt het makkelijker om je collega’s te voorzien van werkplekken die bij hun werk en verwachtingen aansluiten.

Don’t: te lang alleen thuiswerken

Te lang en te vaak thuiswerken kan leiden tot eenzaamheid, stress en een verminderde binding met de organisatie. Dat is slecht voor het werkplezier, de moraal en de productiviteit.

Do: wissel af tussen thuis en kantoor

Spreek regelmatig fysiek af, bijvoorbeeld op kantoor. Af en toe op locatie de koppen bij elkaar steken zorgt voor de nodige afwisseling en versterkt het sociale contact. En dat is natuurlijk erg belangrijk voor een gezonde bedrijfscultuur.

Don’t: ondermaatse internetverbindingen

Voor ons werk maken we steeds vaker gebruik van digitale oplossingen, zoals Office-apps, Microsoft Teams en cloudtelefonie. Dat vraagt om een snelle, stabiele en veilige internetverbinding. Beschik je daar niet over, dan laat je een hoop kansen rondom gebruiksgemak en productiviteit liggen.

Do: kijk eens kritisch naar je verbinding

Wij kijken graag samen met jou naar je verbindingen en adviseren je over de beste keuze voor je koers. We laten je bijvoorbeeld eenvoudig overstappen naar glasvezel en nemen we je met Premium wifi alle beheer van je wifi-netwerk uit handen. Je bent hierdoor altijd voorzien van veilige en krachtige verbindingen die volledig aansluiten bij je organisatie. Wel zo handig.

Don’t: losse oplossingen voor vast en mobiel

Als je flexibel werkt, wil je ook flexibel kunnen communiceren, toch? Hou dan niet langer vast aan losse oplossingen voor vast en mobiel

Do: ga voor vast-mobielintegratie

Met vast-mobielintegratie ben je ook mobiel bereikbaar op je vaste nummer. Dat staat niet alleen professioneel, maar is ook stukken gebruiksvriendelijker. Je bent altijd bereikbaar op je vaste zakelijke nummer en mist nooit meer een oproep. Met Teams Calling voeg je zelfs vast-mobielintegratie toe aan je Microsoft Teams en heb je een werkomgeving voor samenwerking en communicatie.

Don’t: meerdere leveranciers voor IT en telecom

Meerdere leveranciers voor je IT en telecom is onoverzichtelijk en zowel technisch als qua kosten weinig efficiënt. Op dat soort zaken zit je natuurlijk helemaal niet te wachten.

Do: kies voor Office Connect als je one-stop-shop

Van werkplekken tot internetverbindingen en slimme telefonie; Office Connect voorziet je organisatie van alles wat je nodig hebt om de moderne werkplek te moderniseren. Je hebt maar één aanspreekpunt en dus ook maar één factuur. Dat werkt voor iedereen een stuk gemakkelijker.

Maak het jezelf gemakkelijk

Je collega’s moeten gewoon altijd onbezorgd kunnen werken, of dat nu thuis, op kantoor of elders is. Ben je het daarmee eens en wil je dat ook? Laat het ons dan hier even weten. Bij Office Connect maken wij het graag voor je mogelijk, zodat ook jij snel beschikt over toekomstvaste moderne werkplekken.

Joëll van Beek

ICT Engineer bij Office Connect

 

Scroll naar top