Zeven tips voor een goede wifi-verbinding – thuis én op kantoor

Zowel thuis als op kantoor is een up-to-date wifi-verbinding onmisbaar. Het is een voorwaarde om moeiteloos te kunnen werken met mobiele toestellen en apps. Je wilt dan ook zeker weten dat je wifi-verbinding geen zwakke plekken kent. Moeilijk? Nee hoor. Met de zeven tips van Iestegar Alladin optimaliseer jij je wifi-verbinding in een handomdraai.

1. Plaats je router zo centraal mogelijk

De router verdeelt het wifi-signaal naar alle apparaten. Dat lukt het beste als de afstand tussen de router en de apparaten zo klein mogelijk is. Logisch is dus om de router op een zo centraal mogelijke plek te plaatsen. Ban daarbij zoveel mogelijk storingsfactoren uit. Denk aan betonnen muren en elektronische apparaten in de nabijheid. Deze kunnen het wifi-signaal namelijk verstoren.

2. Update de software van je router

Iedere router is voorzien van software, ook wel firmware genoemd. Deze firmware is essentieel voor de functionaliteit van je router. Het is daarom belangrijk dat je deze up-to-date houdt, zodat je router snel en vooral goed beveiligd blijft. Gelukkig is dat erg eenvoudig; je logt gewoon in op je router via je browser, waarna je simpel zelf de update uitvoert. Doe dit met enige regelmaat en je weet zeker dat je router in goede conditie blijft.

3. Maak gebruik van wifi-boosters

Zit je na het verplaatsen en updaten van je router nog steeds met een zwak wifi-signaal? Dan bieden wifi-boosters of extra access points uitkomst. Deze handige apparaatjes ontvangen en versterken het wifi-signaal, zodat je betere wifi hebt. Je plaatst ze eenvoudig op de plekken waar je signaal het zwakst is en de rest gaat praktisch vanzelf. Zo heb je letterlijk in iedere hoek van je (thuis)kantoor snel en stabiel internet.

4. Kies een ander wifi-kanaal

Deze tip is minder bekend, maar zeker voor de thuiswerker enorm handig. Veel routers zijn standaard ingesteld op een bepaald wifi-kanaal. Dat kanaal kun je zelf eenvoudig wijzigen, maar dat wordt vaak niet gedaan. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat de hele straat hetzelfde kanaal gebruikt, en dat kan van invloed zijn op je signaalsterkte. Er zijn verschillende tools waarmee je kunt zien welke wifi-kanalen veel gebruikt worden. Dat maakt wisselen een stuk makkelijker.

5. Wissel van frequentieband

Tegenwoordig zijn de meeste routers voorzien van twee frequentiebanden. De 2.4 GHz-frequentieband is vaak als standaard ingesteld en wordt daardoor het meest gebruikt. Dat kan invloed hebben op de sterkte van het signaal. Je kunt er dan voor kiezen te switchen naar het 5 GHz-frequentiekanaal. Deze frequentie is sneller, maar heeft een iets minder groot bereik dan de 2.4 GHz-band. Werk je thuis, dan kan zo’n switch al snel veel voordeel opleveren.

6. Vervang je router

Wanneer heb je voor het laatst je router vervangen? Wellicht maak je nog gebruik van je eerste router, maar is het aantal werkplekken of toestellen ondertussen uitgebreid. Het kan dan verstandig zijn je router te vervangen. Nieuwe modellen bieden vaak bredere ondersteuning en modernere functionaliteiten. Daarmee breng je je wifi-netwerk weer in lijn met je behoeften.

7. Ga voor Premium wifi van Office Connect

Wil je het jezelf op kantoor zo gemakkelijk mogelijk maken? Kies dan voor Premium wifi van Office Connect. Hiermee ben je verzekerd van doorlopend krachtige en sterk beveiligde wifi bij jou op kantoor. Via een beheerportal heb je bovendien altijd inzicht in het gebruik van je wifi-netwerk. Handig, want die data kun je mooi inzetten om je wifi-netwerk helemaal op maat in te richten.

Zorgeloos verbonden met klanten en collega’s

Goede wifi; wij maken het graag voor je mogelijk. Wij ondersteunen je met helder advies en toekomstvaste oplossingen op maat. Ideaal, want zo blijf je productief, bereikbaar en goed beveiligd tegen online-dreigingen. Wil je meer informatie hierover neem dan hier contact op.

 

Iestegar Alladin
Accountmanager bij Office Connect

Scroll naar top