Teams Calling: met je vaste nummer bellen vanuit Microsoft Teams – zo werkt het

Wist je dat je Microsoft Teams uit kunt breiden met belfunctionaliteit? Dat is mogelijk met Teams Calling. Koppel deze oplossing aan je Teams, en je kunt voortaan bellen en gebeld worden via je vaste zakelijke nummer. Handig, want dat maakt je direct een stuk bereikbaarder. Collega Danny Wijngaarden vertelt je hoe dat precies werkt en welke voordelen deze koppeling je nog meer oplevert.

Wat is Teams Calling precies?

Teams Calling maakt je telefoniecentrale onderdeel van Microsoft Teams. Je hoeft daardoor niet meer te switchen tussen verschillende apps voor samenwerken en voor je telefonie. In plaats daarvan werk je vanuit één centrale omgeving die op elk device beschikbaar is. Zo maak je van Microsoft Teams een nóg completere omgeving waarmee je vanaf iedere locatie optimaal in verbinding staat met klanten en collega’s: de volgende stap in je klantcontact.

Bereikbaarder door koppeling van vast en mobiel

Teams Calling brengt vast en mobiel samen. Je collega’s bellen vanuit Teams, Outlook en andere Office-apps via hun vaste nummer. Tegelijk zijn ze op datzelfde nummer bereikbaar op pc, laptop, smartphone en tablet. Ze hoeven nooit meer een oproep te missen en kunnen klanten en elkaar sneller ondersteunen. Bovendien zorgt bereikbaar zijn op één nummer voor een professionele uitstraling én gemak voor je klant. Kortom, Teams Calling laat iedereen makkelijker communiceren.

Zicht op de bereikbaarheid van je collega’s

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een oproep even niet kunt beantwoorden. Het is dan fijn als je weet welke collega beschikbaar is, zodat je oproepen kunt doorverbinden. Ook dat kan met Teams Calling. Via de optie presence information zie je welke collega’s beschikbaar zijn om de oproep aan te nemen en zet je het gesprek met één klik door. Zo verminder je het aantal onnodige contactmomenten.

Extra functionaliteiten op maat

Maar daar houdt het niet op. Als je wilt, kun je allerlei extra callcenterfunctionaliteiten toevoegen aan Teams Calling. Wat dacht je van opties als wachtmuziek, wachtrijen, crm-integratie, routeringen en het doorsturen van voicemails naar je e-mailinbox? De optionele rapportagefunctie biedt extra inzicht in het belgedrag van je collega’s. Handig om de puntjes op de i te zetten van je communicatie.

Beschikbaar voor iedere organisatie

Teams Calling werkt met je bestaande telefonieoplossing en is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Overstappen naar deze oplossing is daardoor erg eenvoudig en voor iedereen binnen handbereik. Binnen een handomdraai verbeter je je bereikbaarheid en laat je je collega’s gemakkelijker werken. Je communicatie wordt een stuk flexibeler en slimmer; precies wat je anno nu nodig hebt.

Werk slimmer met Office Connect

Wil je meer weten over de voordelen van Teams Calling en Microsoft Teams? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen je graag met advies en oplossingen op maat. Dat scheelt jou veel tijd en moeite. Tegelijkertijd weet je zeker dat je nieuwe oplossing in één keer goed werkt en je collega’s er meteen mee aan de slag kunnen. Klinkt ideaal, toch?

DannyWDanny Wijngaarden

Accountmanager bij Office Connect

Scroll naar top