Onmisbare elementen voor de online werkplek in de cloud

De online werkplek in de cloud is het symbool van de thuiswerktrend. Dit type werkplek laat ons veel flexibeler, en daardoor productiever en bereikbaarder werken. Om daar volop van te kunnen profiteren is het zaak dat de cloudwerkplek optimaal is ingericht. Maar welke onderdelen zijn echt onmisbaar om alles uit je cloudwerkplek te halen? We delen er vijf met je.

Een doordachte mix van apps

Om optimaal in de cloud te kunnen werken is het zaak dat de werkplekinrichting is geoptimaliseerd voor productiviteit, bereikbaarheid en samenwerkingen. Dat bereik je met een slimme mix van de juiste apps. Denk aan Microsoft 365-apps, die je overal toegang bieden tot Office-functionaliteit. Apps als KPN EEN en Microsoft Teams bieden aanvullend handige mogelijkheden voor telefonie en samenwerkingen. Absoluut onmisbaar om effectief in de cloud te kunnen werken. Lees hier meer over onze online werkplek.

Devices op maat

Apps zijn belangrijk, maar de juiste devices zijn dat net zo goed. Je collega’s werken het beste als zij beschikken over een device dat bij hun taken past. Je accountmanager zal bijvoorbeeld andere wensen en eisen hebben dan je administratieve medewerkers. Houd hier rekening mee bij de invulling van de cloudwerkplek en je optimaliseert eenvoudig de productiviteit.

Snelle en stabiele verbindingen

Werken in de cloud vergroot de hoeveelheid digitale data en daarmee de belasting op het bedrijfsnetwerk. Om die belasting te kunnen dragen, is het zaak dat je verbindingen up-to-date zijn. Daarmee voorkom je dat er problemen ontstaan, zoals downtime en daarmee verlies van productiviteit. Kies je voor glasvezel, dan weet je zeker dat je je over capaciteit en snelheid nooit meer zorgen hoeft te maken.

Gebruiksvriendelijke beheermogelijkheden

Om productief en bereikbaar te blijven is beheer en onderhoud van de werkplek essentieel. Ook op afstand moet dat beheer eenvoudig uit te voeren zijn. Dat kan op allerlei manieren. De makkelijkste? Het beheer uitbesteden. Dat kan bijvoorbeeld via onze MKB Werkplek-diensten. Hiermee ervaar je het gemak van een volwaardige werkplek in de cloud, inclusief uitbesteed beheer op afstand.

Up-to-date security

De moderne werkplek kan niet zonder moderne security. De hoeveelheid cybercrime wordt immers steeds meer en neemt continu nieuwe vormen aan. Is je security niet up-to-date, dan kan een cyberaanval al snel leiden tot schade aan je productiviteit, bedrijfsimago en financiële positie. Up-to-date security minimaliseert deze risico’s en laat je zorgeloos doorwerken.

Werk ook optimaal in de online werkplek in de cloud   

Neem geen genoegen met minder en optimaliseer je online werkplek. Zo werk je tenslotte het productiefst en blijf je bereikbaar voor je klanten en collega’s. Neem contact met ons op en wij vertellen je graag alles over onze krachtige oplossingen op maat.

Scroll naar top