Discussie over einde ISDN tijdperk. Wat nu? >>

VoIP is hét alternatief voor ISDN
KPN stopt definitief met ISDN (Integrated Services Digital Network), een vorm van digitale telefonie. ISDN is een verouderde technologie geworden, die qua functies niet meer toekomstbestendig is. Dit betekent dat u vanaf september 2019 niet meer kunt telefoneren via ISDN en dus een alternatief nodig heeft. VoIP (Voice over Internet Protocol) is hiervoor dé oplossing! Met (hosted) VoIP blijft u bereikbaar voor al uw contacten en telefoneert u toekomstbestendig via uw internetverbinding.

Voordelen van VoIP
VoIP-telefonie, ook wel bekend als IP-telefonie, heeft vele voordelen. Het is bijvoorbeeld goedkoper om te telefoneren met VoIP dan met ISDN, mede dankzij de lage investeringskosten. U kunt als u wilt net als bij ISDN meerdere telefoonnummers aanhouden. Daarnaast is het flexibel en schaalbaar. Groeit uw organisatie, dan breidt u uw VoIP-netwerk heel gemakkelijk uit. Bovendien heeft VoIP bewezen een betrouwbaar alternatief te zijn voor ISDN.

Hosted telefooncentrale of eigen beheer
Wanneer u kiest voor een hosted telefooncentrale, besteedt u het beheer uit. Maar houdt u de telefonie binnen uw organisatie liever in eigen beheer, dan is een eigen telefooncentrale nodig die geschikt is voor VoIP.

Aandachtspunten bij overstappen
Wanneer u van ISDN overstapt naar VoIP dient u met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het belangrijk dat uw telefoontoestellen geschikt zijn voor VoIP.

Werken uw fax en alarmsysteem nog met ISDN?
Wanneer u beschikt over een fax of alarmsysteem, is het belangrijk om na te gaan of deze momenteel nog via ISDN werken. Is dit het geval, dan in het belangrijk dat zowel uw fax als alarm ook worden overgezet.

Klik hier om teruggebeld te worden voor een persoonlijk advies over het alternatief voor ISDN.

Scroll naar top